Neden Altınbaşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi?

Neden Altınbaşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini Tercih Etmeliyim?

Okulumuz Şanlıurfa Akçakale yolu 35. km üzerinde 53 dönümlük alan üzerinde yer almaktadır. Okulumuzda 2 Eğitim binası, 200 kişilik pansiyon binası,  2 Tarım atölyesi, 3 Dekar sera, 5 dönüm açık uygulama arazisi, 1 basketbol, 1 futbol sahası bulunmaktadır. Kültür derslerinde deneyimli ders öğretmenlerimiz ile birlikte Alan derslerimiz müredat ve kazanımlar doğrultusunda büyük ölçüde uygulamalı olarak yapılmaktadır.

• Ülkemizde tüm Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde 9. sınıf dersleri ortaktır. Sadece 2 saatlik "Mesleki Gelişim Dersi" okula göre değişiklik göstermektedir.

• Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde, 9. sınıf sonunda alana geçiş işlemleri yapılır. Okulumuzda "Tarım Alanı" bulunmaktadır.

• Öğrencilerimiz ders uygulama eğitimlerini Okulumuz sera ve açık alan uygulama sahası yanı sıra imzalanan protokollerle iş birliği içerisinde olduğumuz GAP Tarımsal Araştırma Müdürlüğü uygulama sahalarında yapmaktadır.

• Öğrencilerimizin mesleki ve akademik gelişimlerine katkıda bulunacak etkinler bizim için önemlidir. Tarım fuarları ziyaretleri, eğitim gezileri, üniversite tanıtımları...

• Okulumuz öğrencilerinin, Avrupa Birliği ülkelerindeki gelişmeleri yakından takip edebilmelerini, bilgi ve kültür düzeylerini artırmalarına katkı sağlayan AB ERASMUS+ projeleri yapılmaktadır.

• Okulumuzda; 10. sınıf sonunda "DAL SEÇİMİ" yapılmaktadır. Okulumuzda Tarım Alanına ait Tarla Bitkileri Dalı, Süs Bitkileri ve Peyzaj Dalı, Tarım Alet ve Makineleri Dalı yer almaktadır.

•  Okulumuz Tarım Alanından mezun olan öğrencilerimiz "Tarım Teknisyeni" ünvanı ile "Meslek Lisesi Diploması" alırlar.

• Tarım Teknisyeni olarak mezun olduktan sonra Tarım Teknisyeni olarak İş Hayatına veya TYT ve AYT sınavları ile Yüksek Öğrenime devam edilebilir.

Tarım Teknisyenleri Nerelerde Çalışabilirler?

Kendi İşletmelerinde,

Üretim Seralarında,

Fide ve Fidan Üretim Firmalarında,

Tarımsal Amaçlı Kooperatif ve Üretici Birliklerinde,