ŞANLIURFA / AKÇAKALE - Altınbaşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Tanıtım Videomuz ve Okulumuz Hakkında Bilgilendirme

Video İçin Bağlantıya TIKLAYINIZ..

OKULUMUZ HAKKINDA

Okulumuz 2010 yılında Şanlıurfa İl merkezine 35 km Akçakale İlçe merkezine 25 km olmak üzere Şanlıurfa- Akçakale Karayolu üzerinde Akçakale'ye bağlı Koruklu mahallesinde 52000 m2'lik bir alanda eğitim öğretime başlatılmış olup 2010-2011 eğitim-öğretim yılında 3 derslik olarak hizmete açılmıştır.

Okulumuz 2010 yılında Gap Tarım Meslek Lisesi olarak açılmış, okulumuzun adı 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Gap Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değişmiştir. Son olarak uluslararası bir proje kapsamında 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında Şanlıurfa Altınbaşak Uluslararası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilmiştir. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün 03.02.2022 tarih ve 105.01/ 42669486 sayılı yazısı gereği okulumuzun adı "ŞANLIURFA ALTINBAŞAK ULUSLARARASI MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ" iken "ALTINBAŞAK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ" olarak değiştirilmiş ve son halini almıştır.

A blok, B blok, Tarım Laboratuvarı , Tarım Atölyesi ve Öğrenci pansiyonu olmak üzere 5 birimden oluşmaktadır. Okulumuzun öğretim şekli olarak tam gün, gündüzlü ve yatılıdır.

9.Sınıflar için Yaratıcı Drama, Sosyal Etkinlik , Proje Hazırlama , 10. Sınıflar için Demokrasi ve İnsan Hakları , 11. Sınıflar için Coğrafya, Matematik, Tarih , Diksiyon ve Hitabet, 12. Sınıflar için Sosyal etkinlik ve Diksiyon ve Hitabet dersleri seçilmiştir.

OKUTULAN SEÇMELİ DERSLER:

* YARATICI DRAMA                                       *SOSYAL ETKİNLİK
* DİKSİYON VE HİTABET                               *PROJE HAZIRLAMA
* SEÇMELİ MATEMATİK                               * SEÇMELİ  COĞRAFYA
* SEÇMELİ TARİH

OKULUMUZU BÜNYESİNDE YER ALAN BÖLÜMLE

• Ø TARLA BİTKİLERİ
  • Ø TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ
  • Ø BAHÇE VE PEYZAJ SÜS BİTKİLERİ

1)TARLA BİTKİLERİ BÖLÜMÜ

Tarla Bitkileri bölümümüzde 10. Sınıflar için Genel Tarım, Toprak ve Bitki, Tarımsal Faaliyetler, Bitki Yetiştirme , 11. Sınıflar için Tahıllar, Baklagiller, Çayır Mera ve yem Bitkileri, Gübreleme, Endüstri Bitkileri, Tarla Mekanizasyonu, Tıbbi Aromatik Bitkiler,Üretme ve Çoğaltma Teknikleri 12. Sınıf Bitki Sağlığı ve Tarımsal Yapılar ve Sulama  dersleri verilmektedir.

OKUTULAN TARIM ALANI  DERSLERİ:

·       Genel Tarım

·        Toprak Ve Bitki,

·        Tarımsal Faaliyetler

·        Bitki Yetiştirme

·        Tahıllar

·        Baklagiller

·        Çayır Mera Ve Yem Bitkileri

·        Gübreleme, Endüstri Bitkileri

·        Tarla Mekanizasyonu, Tıbbi Aromatik Bitkiler,

·        Üretme Ve Çoğaltma Teknikleri

·        Bitki Sağlığı

·        Tarımsal Yapılar Ve Sulama

Derslerimiz hem sınıflarda teorik olarak hem de arazi de uygulamalı olarak işlenmektedir. Öğrencilerimize küçük uygulama alanları tahsis edilerek derslerin yaparak yaşayarak kavratılması sağlanmaya çalışılmıştır.

12. sınıflarımız haftanın 3 günü 24 ders saati işletmelerde beceri eğitimi yapmaktadırlar. Bu eğitim sayesinde mezun olduktan sonra iş imkânlarına yakın olmakta, mevcut işleri yaparak yaşayarak daha iyi kavramakta, sektörün olumlu olumsuz yanlarını yaşayarak görmektedirler.

Okul bahçemizde tarıma elverişli alanlarda uygulama arazileri 10. Sınıflara ayrılmış olup burada eğitim amaçlı olarak yazlık ve kışlık sebze üretimi yapılmakta, seramızın yan bölümü 11. Sınıflara ayrılmış ve dersleri ile ilgili olarak uygulama alanı olarak kullanılmaktadır.

Okulumuzda 2017 yılında okulumuza kazandırılan ve Tarla Bitkileri Bölümü için ayrılmış plastik örtü sistemi kurulu 400 m2 lik seramız bulunmaktadır.

2)TARIM MAKİNALARI VE TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ

OKUTULAN DERSLER

·        Bitki Koruma Makinaları

·        Hasat Harman Makinaları

·        Bitki Bakım Ve Gübreleme Makinaları

·        Arazi Hazırlama Ve Toprak İşleme Makinaları

·        Traktör Bakımı

·        Tarımda Kullanılan Motorlar

·        Ekim Dikim Makinaları

·        Tarımsal Mekanizasyon

·        Hayvan Yetiştiriciliğinde Kullanılan Makinalar

3)BAHÇE VE PEYZAJ  SÜS BİTKİLERİ BÖLÜMÜ

BÖLÜMÜN TARIM ALANI  DERSLERİ:10. sınıflara toprak ve bitki,11. sınıflara iç mekan bitkileri, budama ve terbiye sistemleri, alternatif yetiştiricilik, çiçek düzenleme 12. Sınıflara alternatif yetiştiricilik,bitki sağlığı, tarımsal yapılar ve sulama   dersleri verilmektedir.

OKUTULAN SÜS BİTKİLERİ  DERSLERİ:

·        Toprak Ve Bitki

·        İç Mekan Süs Bitkileri

·        Dış Mekan  Bitkileri

·        Kesme Çiçek

·        Üretim Ve Çoğaltma

·        Budama Ve Terbiye Sistemleri

·        Alternatif Yetiştiricilik

·        Çiçek Düzenleme

·         Bitki Sağlığı

·        Tarımsal Yapılar Ve Sulama

Derslerimiz hem sınıflarda teorik olarak hem de arazi de uygulamalı olarak işlenmektedir. Öğrencilerimize küçük uygulama alanları tahsis edilerek derslerin yaparak yaşayarak  kavratılması sağlanmaya çalışılmıştır.

Yayın: 16.05.2019 - Güncelleme: 03.05.2023 22:31 - Görüntülenme: 2422