Evlerimizde salonların yeni süsü : TERARYUM

Günümüzde oldukça moda olan ve kelime anlamı itibarıyla Latince kökenli olan teraryum, toprak manasına gelen terra ve akvaryumanlamına gelen arium kelimelerinin birleşiminden türemiş bir kelimedir.

Okulumuz Süs ve Peyzaj Bölümü öğrencileri  teraryum yapım çalışmaları ile bir taraftan eğlenirken bir taraftan öğreniyorlar.Bölüm Öğretmenlerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

2019 yılı Ocak ayı içerisinde deneme üretimine başladığımız istiridye mantarında hasada başladık. Bölgede alternatif ürün üretimini arttırmak amacıyla başladığımız mantar üretimini, öğrencilerimiz yaparak yaşayarak öğrenirken ürün elde etmenin, üretim sürecine dahil olmanı mutluluğunu yaşadılar.

Okulumuzda yaptığımız etkinlik ve çalışmalarla yerel ve ulusal medyada yer aldık.

21 Şubat 2019-24 Şubat 2019 tarihleri arasında Şanlıurfa Fuar Merkezinde düzenlenen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarında yerimizi aldık. Türk tarımının kalbinin attığı, sektör paydaşlarının bir araya geldiği fuarda okulumuz öğretmen ve öğrencilerinin yaptığı çalışmaları tanıtmak, yeni gelişmeleri yerinde takip etmek adına okulumuza ayrılan standta çalışmalarımızı sergilemeye başladık. Hiçbir konuda fedakarlıktan çekinmeyen İlçe milli eğitim müdürümüze, şube müdürlerimize, okulumuz idarecilerine, öğretmenlerimize ve geleceğin üreticisi, çiftçisi öğrencilerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.

Öğrencilerimiz gelişimlerine katkı sağlayacak etkinliklere ve gezilere devam ediyor. Gıda , Tarım ve Hayvancılık  sektöründeki gelişmeleri daha yakından görme ve gözlemleme fırsatı bulan öğrencilerimiz fuar alanındaki standları gezerek mesleki gelişimlerini destekleyecek bilgiler edindi. Yine öğretmenlerimizin rehberliğinde ortaya koydukları ürünleri sergileme fırsatı buldukları okulumuza ait standta ürünlerini fuar katılımcılarına tanıttılar.

Ock

Uluslararası statü kazanan okulumuzun logosunu, tarımı ve eğitimi simgeleyen nesnelerle yeniden düzenledik. Tarımın olmazsa olmazı su; üretimi, bereketi, bolluğu, hasadı temsil eden başak ve tarımsal alanlarda eğitim veren bölümlerimizin teorik kısmını simgeleyen kitaptan oluşan logomuz.

Ara

Özel bir televizyon kanalında yayınlanan Mevisiminde Tarım programın yapımcılığını ve sunuculuğunu yapan Sn İrfan Donat´ı ekibiyle beraber misafir ettik. Okul bahçemizdeki seramızda öğrencilerimiz salatalık fidesi dikimi yaptılar.

Okulumuzda gerçekleştirilen programın linki için https://www.youtube.com/watch?v=nMah3ZJi40A