ŞANLIURFA / AKÇAKALE - Altınbaşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ara

Okulumuzda öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin katılımıyla yangın,tahliye ve acil durum tatbikatı gerçekleştirildi.

Okulumuz Afetlere Hazırlık Kulübü Öğretmenleri Koordinatörlüğünde yapılan tatbikatta öğrencilerin acil bir durumda nasıl hareket etmeleri gerektiği ve yangına ilk müdahalenin nasıl yapılacağı anlatıldı.Öğretmen,öğrenci ve personellerimize yangın türleri ve bu yangınlara müdahale şekli hakkında bilgi verilerek Okulumuz personel, öğrenci ve öğretmenleri tarafından yangın söndürme uygulamaları yapıldı.

Kas

Okulumuz konferans salonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı düzenlendi. Programın ardından okulumuzun birbirinden değerli öğretmenlerine hediyeleri takdim edildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, görevi esnasında şehit olmuş, ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyor, başta okulumuz öğretmenleri olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz.

Kas

2023-2024 Eğitim  Öğretim Yılı 1. dönem veli toplantısı yapıldı. Toplantıda velilere hitap eden Okul Müdürümüz Çağlar KAN, okul başarısı için veli-okul işbirliğine vurgu yaptı. Müdür Yardımcılarımız Ekrem GÜLEÇ ve Nurullah CANKURTARAN ile Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenimiz Salih ARGÜN tarafından öğrencilerin durumları ile gerekli bilgilendirmeler yapıldıktan sonra velilerin sorularına cevap verildi.

Velilerimiz sınıf ve ders öğretmenleriyle görüşerek öğrencileri hakkında bilgi aldı. Toplantıya katılan velilere sınıf öğretmenleri tarafından öğrencilerin akademik ve sosyal gelişimlerine dair bilgiler verildi.

Kas

Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın mimarı, Türk Milletinin kurtuluş ve varoluş mücadelesinin en büyük kahramanı, bağımsızlık ateşini yakan ebedi komutan, eşsiz devlet adamı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 85. yıldönümünde saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Ekm

Türkiye Cumhuriyeti' nin kuruluşunun 100. yılı okulumuzda büyük bir coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyetimizin 100. yaşı kutlu olsun

Kas

Millî Eğitim Bakanlığının (MEB) kararıyla, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında başta çocuklar olmak üzere hayatını kaybedenler için 20 Ekim Cuma günü ülke genelindeki okullarda ve okulumuzda gerçekleştirilen bayrak törenlerinde 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ekm

Küçük bir fidan olarak kurulan ve büyüyüp koca bir çınar haline gelen Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına oklumuzda fidan dikim etkinliği gerçekleştirdik. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Halil TEKYILDIZ ve Okul Müdürümüz Sn. Kadir ÇİFTÇİ öğrencilerimizle birlikte fidanları toprakla buluşturarak can sularını verdiler.

Ekm

İlçe Milli Eğtim Müdürümüz Sayın Halil TEKYILDIZ okulumuzu ziyaret etti. Okul yönetimi ve öğetmenlerimizden okulda yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra okulumuzda incelemelerde bulunarak öğrencilerimizle bir araya geldiler.

Ağu

30Ağustos Zafer bayramımız kutlu olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve bu büyük zaferde emeği olan tüm vatan evlatlarını rahmetle anıyoruz.

Tem

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Takvimi İlk ders zili, 11 Eylül’de çalacak. İkinci dönem, 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı ise 9 Eylül 2024’te başlayacak. Yeni dönemde, okullarımızda sağlıkla buluşmak üzere…

Urfa'nın Sıcağından Damaklara Serin Esinti: İsot!

Okulumuz uygulama seralarında isot üretimi devam ediyor.

️ Okulumuz 2 dekar alanda Urfa biberi (isot) üretiyor. İlk hasatta 500 kg Urfa biberi elde edildi, toplamda 5 ton rekolte bekleniyor. Hasat edilen ürünler, Meslek Liseleri Hayata Dokunuyor Projesi kapsamında kullanılıyor. Ürünler, maddi durumu yetersiz aileler ve öğrenci çalışmaları için okul pansiyonunda değerlendiriliyor. Bu proje, hem toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı oluyor hem de öğrencilere deneyim kazandırıyor. Urfa biberi üretimimizde elde ettiğimiz başarıyı sağlayan tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı karne dağıtımı ile sona erdi.

Eğitim-öğretim yılını tamamlayarak karne sevinci yaşayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin ve bir yıl boyunca fedakarca görev yapan öğretmenlerimizin keyifli bir tatil geçirmelerini diliyoruz.

Mezun olan öğrencilerimize de hayatlarının bundan sonraki aşamalarında başarılar diliyoruz.

May

Akçakale Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde görevli personel tarafından okulumuz öğrencilerine yangın eğitimi verildi.

May

"Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir."

Atatürk’ün Samsun’a ayak basıp Milli Mücadeleyi başlattığı 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun! ❤️