Altınbaşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ilimizde depremden etkilenen vatandaşlarımıza, gönüllü personelimizle depremin yaşandığı günden itibaren Akçakale ve Haliliye ilçelerimizde günlük 1250 kişilik sıcak yemek ikramında bulunduk.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılılarımıza şifa ve ülkemize geçmiş olsun dileklerimiz sunuyoruz.

6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerinde meydana gelen depremler 10 ilde yıkıcı hasara neden oldu. Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Malatya, Osmaniye, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay'da yıkıma neden olan depremin ardından depremden zarar gören diğer illerle birlikte ilimizde de OHAL ilan edilmiş olup 01.03.2023 tarihine kadar eğitim öğretime ara verilmiştir.

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet, hastalarımıza şifa ve tüm milletimize geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Milletimizin başı sağolsun!

Ock

Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 177. yılı dolayısıyla Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda etkinlik düzenlendi.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen Tarım Yazarı Ali Ekber YILDIRIM'ın da katılım gösterdiği Tarım Öğretiminin 177. yılı konulu konferansa katılım gösterdik

Ock

Yoğun geçen bir dönemin ardından kısa bir mola verdik. Öğrencilerimize karne ve belgeleri dağıtıldı Bu zorlu süreçte emeği geçenlere teşekkür eder öğretmen ve öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Kas

Okulumuz konferans salonunda 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı düzenlendi. Programın ardından okulumuzun birbirinden değerli öğretmenlerine hediyeleri takdim edildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, görevi esnasında şehit olmuş, ahirete irtihal etmiş öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, emekli öğretmenlerimize sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyor, başta okulumuz öğretmenleri olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, özlem ve minnetle anıyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 99. yılında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ebediyete göçmüş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz.

Eyl

Sene başı öğretmenler kurul toplantısı 06 Eylül 2022  Salı günü  okulumuz öğretmenler odasında yapıldı.

Haz

Millî Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Üniversitesi iş birliğinde Eğitimden Üretime Tarım Çalıştayı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı mesleki ve teknik eğitim kurumlarında tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı ile laboratuvar hizmetleri alanlarında paydaşlarla ortak yönetim anlayışı çerçevesinde öğretmen ve öğrenci yeterliliklerinin artırılması, sektörde nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Bakanımız Sayın Mahmut Özer'in katılımıyla Konya Selçuklu Kongre Merkezi'nde 26-28 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirildi.

Çalıştaya Bakanlık bürokratları, il millî eğitim müdürleri, tarım il müdürleri, akademisyenler, okul müdürleri, alan öğretmenleri, STK temsilcileri olmak üzere yaklaşık 450 kişi katıldı.

Çalıştayda beş çalışma grubunda, tarım eğitimini odağına alacak şekilde üretim yönetimi, tarımda kaynak kullanım etkinliği, tarımda teknolojik dönüşüm, tarımsal mesleki eğitim, tarımda işgücü kullanımı ve istihdam politikaları ana başlıklarının yer aldığı konular görüşüldü.

Çalıştaya Okulumuz Tarım Teknolojileri Öğretmenleri Raziye BAYIK, Mustafa PEKŞAHİN ve Ulaş ÇETİNGÖZ katıldı.

Haz

Okulumuza ait 2 bin metrekarelik serada Okulumuz Tarım Alanı Öğretmenleri ve öğrencileri tarafından ekilen domates ve biberlerin olgunlaşmasıyla ürün hasadına başladık.

Haz

Yükseköğretim Kurumları Sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Haz

2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı karne dağıtımı ile sona erdi.

Eğitim-öğretim yılını tamamlayarak karne sevinci yaşayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, öğrencilerimizin ve bir yıl boyunca fedakarca görev yapan öğretmenlerimizin keyifli bir tatil geçirmelerini diliyoruz.

Haz

Okul Sektör İşbirliği Tanıtım Etkinliği yapıldı.

Akçakale Süleyman Şah İlkokulu bahçesinde ortaokul öğrencileri, sektör temsilcileri ve yöre halkının katılımlarıyla Okul Sektör İşbirliği Tanıtım Etkinliği yapıldı. Okulumuza ait stant katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Stantta okulumuz ve alanımız hakkında detaylı bilgi verilirken, ürettiğimiz ürünler sergilendi. Okul tanıtım etkinliğinde yer alan Tarım Alan Şefi Raziye BAYIK ve ve Atölye Şefi Ekrem GÜLEÇ'e çalışmalarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız.

Haz

07.06.2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz mezuniyet törenimiz okul müdürümüz Kadir ÇİFTÇİ'nin açılış konuşmaları ile başladı. Ardından Öğretmen ve öğrencilerimizle mezuniyet etkinlikleri yapıldı.Mezun olan öğrencilerimiz oldukça heyecanlı ve mutlu vakit geçirdiler. Törenin finalinde ise öğrencilerimiz kep atarak mezun olmanın sevincini müzik eşliğinde aile ve öğretmenleriyle paylaştı.

Mezuniyet töreninin organizasyonundan sorumlu olan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, mezun olan kıymetli öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz.

Haz

Şanlıurfa Valisi Sn. Salih AYHAN ilçe gezileri kapsamında Akçakale'de temaslarını sürdürürken Okulumuzu ziyaret etti.