May

İlçemizde liseler arasında düzenlenen hikaye tamamlama yarışmasında 10. sınıf öğrencilerimizden Medine AKTAŞ 1. olmuştur. Öğrencimize 1. lik ödülü Akçakale İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Sn. Şükran BÜYÜKHAN tarafından takdim edilmiştir. Okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencimize Okul Müdürümüz Sn. Kadir ÇİFTÇİ tarafından kitap armağan edilmiştir.

Öğrencimizi tebrik eder eğitim hayatında başarılar dileriz. Öğrencimizi yarışma sürecine hazırlayan  Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Rukiye YARDİBİ'ne teşekkürlerimizi sunarız.

May

İlçemizde bulun melek liselerimizin faaliyetleri ve tanıtımı kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Meslek Liseleri Tanıtım Etkinliğine katıldık.

Okulumuza ayrılan alanda Tarım alanı öğretmenlerimiz tarafından alan ve dal tanıtımları yapılarak, okulumuzda üretilen ürünlerin sergilendi.

May

İlçemizde meslek liseleri arasında düzenlenen voleybol turnuvasında okulumuz voleybol takımı ilçe 1.si olmuştur.

Turnuva yarı finalinde Hadi Altun MTAL'yi eledikten sonra finalde Pekmezli ÇPAL'yi yenerek 1. lik kupasını alan öğrencilerimizi ve takımımızı maçlara hazırlayan Beden Bğitimi öğretmenimiz Nurullah CANKURTARAN'ı tebrik ederiz.

Haz

2020-1-TR01-KA102-084127 numaralı, Tarla Bitkilerinde, Hastalıklarla ve Yabancı Otla Mücadelede Doğru İlaçlama başlıklı projemizin İtalya'nın Pescara şehrinde 2022 yılı Aralık ayı içerisnde gerçekleşen ikinci akışı tamamlandı.

Haz

2020-1-TR01-KA102-084127 numaralı, Tarla Bitkilerinde, Hastalıklarla ve Yabancı Otla Mücadelede Doğru İlaçlama başlıklı projemizin Romanya'nın başkenti Bükreş'te 2022 Aralık ayı içerisinde gerçekleşen ikinci akışı tamamlandı. Staj faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında okulu, derslikleri, atölye ve işletmelerini öğrencilerimize açan çok değerli  Romanya- Bükreş "Viaceslav Harnaj" Technological College ("Viaceslav Harnaj" Teknoloji Koleji") yönetici ve öğretmenlerine şükranlarımızı sunarız.

Kas

2020-1-TR01-KA102-084127 numaralı, Tarla Bitkilerinde, Hastalıklarla ve Yabancı Otla Mücadelede Doğru İlaçlama başlıklı projemizin Romanya'nın başkenti Bükreş'te 2022 Kasım ayı içerisinde gerçekleşen ilk akışı tamamlandı. Staj faaliyetlerinin yürütülmesi esnasında okulu, derslikleri, atölye ve işletmelerini öğrencilerimize açan çok değerli  Romanya- Bükreş "Viaceslav Harnaj" Technological College ("Viaceslav Harnaj" Teknoloji Koleji") yönetici ve öğretmenlerine şükranlarımızı sunarız.

Kas

2020-1-TR01-KA102-084127 numaralı, Tarla Bitkilerinde, Hastalıklarla ve Yabancı Otla Mücadelede Doğru İlaçlama başlıklı projemizin İtalya'nın Pescara şehrinde 2022 Kasım ayı içerisinde gerçekleşen ilk akışı tamamlandı.

May

Ülkemizde yaşanan deprem felâketi sonrası Milli Eğitim Bakanlığı koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve tüm geliri deprem bölgesine gönderilecek olan kermesimizi düzenledik. Öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından evlerinde hazırlanan ürünler kermeste satışa sunuldu. Kermesimizde emeği geçen ve katılım gösteren herkese teşekkürlerimizi sunarız.

May

27 Nisan 2023 tarihinde İlçe Kaymakamımız Sn Oltan BAYRAKTAR, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn Hüseyin GERÇEK, Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sn. Şükran BÜYÜKHAN, diğer kurum müdürlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla okulumuzda Bahar Şenliği düzenlendi. Birbirinden eğlenceli yarışmalar ve lezzeti sunumlarla unutulmaz bir gün yaşandı. Şenliğimizin sonunda İlçe Kaymakamımız tarafından ERASMUS projemizde yer alan katılımcı öğrencilere sertifikaları dağıtıldı.

Nis

Okulumuz seralarında ve uygulama alanlarında biber fidesi dikimi gerçekleştiriildi.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği; dünyada emsali görülmemiş bir destan olan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıl dönümü kutlu olsun.

Nis

Deprem Bölgesine gönderilmek üzere öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından gıda kolileri hazırlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik Spor Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ortak yürütülen Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi kapsamında okulumuz öğretmen ve öğrencileriyle birlikte hazırlanan gıda kolileri deprem bölgesine gönderilmek üzere Akçakale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edildi.

Organizasyonda emeği geçen öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

Şanlıurfa Meslek Liseleri arasında yapılan "Akif'in Sözü Cumhuriyetin 100'ü " adlı kompozisyon yarışmasında öğrencimiz Hüseyin TAŞKIN İl 1.si olmuş ve ödülünü Şanlıurfa Valimiz Sayın Salih AYHAN'ın elinden almıştır. Öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

12 Mart 1921´de Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen bağımsızlığımızın sembolü İstiklâl Marşı´mızın 102. yılını kutluyor,  İstiklal Marşı Yazarı Mehmet Akif ERSOY' u rahmet ve minnetle anıyoruz.

Şanlıurfa'da 1 Mart Çarşamba itibari ile eğitim öğretim yeniden başlıyor.

Okulumuzda Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri saat 09:00-12:00 arasında eğitim öğretim yapılacaktır.

Pansiyonumuzda gerçekleştirilen tadilat çalışmalarından dolayı okul pansiyonumuz bu hafta açık olmayacaktır. Öğrencilerimiz taşımalı eğitim kapsamında faaliyet gösteren öğrenci servislerini kullanabileceklerdir. Öğrencilerimiz saat 8:00 ile 8:30 arası servis toplanma merkezlerinde servislere binebilirler.